Recerca, preservació i ampliació, debat, difusió i creació de noves propostes i aplicacions relacionats amb el pensament i acció de Lluís Maria Xirinacs

La Fundació

La Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs va néixer l’any 1987 promoguda per Lluís Maria Xirinacs i un grup d’amics, amb el nom de Fundació Tercera Via. Pren el nom de Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs el 1998.
Randa és el nom d’un puig de l’illa de Mallorca, en una cova del qual, Ramon Llull es retirà a fer vida contemplativa i que fou l’origen de l’estudi lul·lià que va fundar. En àrab, la paraula randa significa llorer.

Els objectius de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs són:

La recerca, preservació i ampliació, debat, difusió i creació de noves propostes i aplicacions relacionats amb el treball que va fer en Lluís Maria Xirinacs, fruit de tota una vida de dedicació, al voltant de la construcció d’un model global de la realitat, que abasta les dimensions científica, filosòfica, social i espiritual.

La investigació, formació i acció basades en la globalística i la dimensió comunitària, en diàleg amb tradicions arrelades en la nostra identitat catalana, mediterrània, europea i universal.

La contribució a la formulació de respostes als nous reptes individuals i col·lectius que ofereix el món contemporani, reptes que requereixen d’una visió global que tingui en compte la dimensió històrica i posi en relació teoria i pràctica, ciència i espiritualitat, subjectivitat i objectivitat per tal de crear solucions lliures i solidàries.