Mística

Dos dietaris de Lluís Maria Xirinacs: CINC ANYS i DARRERES ESPURNES

El 6 d’agost de 2007, a les 9 del matí, en Lluís Maria em va dir: Deixa’m aquí. Vaig aturar el cotxe just a l’encreuament del camí que ve de Bruguera amb el camí que ve de Sant Martí d’Ogassa. Després d’una breu conversa plena de complicitat, em va dir: Obre el teu sarró que et donaré algunes coses. Del seu en va treure una pila de coses i m’anava comentant d’on venien. Al final, va treure dos quadernets i va dir: Això són dos dietaris que he escrit últimament, ningú no ho sap, fes-ne el que vulguis. Com si els vols llençar a la paperera. Vaig somriure i li vaig dir que ja m’ho pensaria; aleshores va ser ell qui va somriure.

Després, en baixar del cotxe, ens vàrem abraçar i acomiadar. Em semblava que volava. Vaig tornar al cotxe i el vaig veure pel retrovisor dret i pletòric.

Sense parar enlloc vaig tornar a Barcelona, vaig llegir els dietaris i durant quatre dies d’hiperactivitat, amb la meravellosa complicitat de l’Eva, vaig estar passant els manuscrits a l’ordinador.

Els dietaris es troben sota la meva custòdia.

Joan Parés Grahit

Lluís Maria Xirinacs. CINC ANYS. Escrit durant els cinc anys abans d’anar-se’n a la muntanya per passar els seus darrers dies: 

LMXD – Quadern CINC ANYS.

Lluís Maria Xirinacs. DARRERES ESPURNES. Escrit durant el darrer mes abans d’anar-se’n a la muntanya per passar els seus darrers dies. Basat en EL LLIBRE D’AMIC I AMAT de Ramon Llull:

LMXD – Quadern DARRERES ESPURNES.

Properament podreu disposar de la còpia escanejada dels manuscrits d’aquests quaderns en els quals s’hi aprecien les figures dibuixades amb exactitud *  

 

  • Lluís Maria Xirinacs. EL CIM DEL VEDA, HERMENÈUTICA SUPREMA

L. M. Xirinacs Damians – EL CIM DEL VEDA, HERMENÈUTICA SUPREMA.

El 6 d’agost de 2002, dia del seu 70è aniversari, Lluís Maria Xirinacs va escriure el pròleg per a un llibre de Vedanta a petició de Josep M. Duch i Artur Martí, traductors. S’havia de publicar dins de la Col·lecció Samadhi Marga. El projecte no es va dur a terme, però els traductors ens han cedit el permís per a publicar-lo i difondre’l. Els ho agraïm profundament.

FUNDACIÓ RANDA – LLUÍS M. XIRINACS

 

  • Lluís Maria Xirinacs. TEMPITERNITAT. La meva concepció d’aquesta noció paratàctica, introduïda per Raimon Panikkar

L. M. Xirinacs Damians – TEMPITERNITAT.

Raimon Panikkar i Lluís Maria Xirinacs. Plaça de Sant Jaume. 2000

 

 

Comments are closed.